Nincs termék a kosárban!

Michael Hanlon: A Galaxis Útikalauz tudománya Stopposoknak és bámészkodóknak

Michael Hanlon: A Galaxis Útikalauz tudománya Stopposoknak és bámészkodóknak

Cikkszám : S9789630590723
Kiadó:
Akadémiai Kiadó
Fogyasztói ár5.950 Ft
Ár / kg:

A nemzetközi olvasóközönség régóta a világűr nagy ismerőjeként tartja számon Michael Hanlont, aki eddigi legsikeresebb kötetében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy Arthur Dent nyomába ered a galaxisban.
A huszadik századi science fiction kultúra egyik legismertebb könyvének felidézésével megtudhatjuk, hol tartanak ma a földi és égi természettudományok, és hol kell keresnünk mai világunkban a Bábel-halakat és a Bölcs Elméket, közben pedig az is kiderül, hogy a Galaxis útikalauz nyakatekertnek tűnő világának kozmológiája, fizikája és természetrajza bizonyos szemszögből nézve talán már nem is annyira nyakatekert, mint azt elsőre gondolnánk. Mindeközben a szerző hű marad A Galaxis útikalauz lehetetlen szellemességéhez, és könnyed hangvételű tudományos fejtegetéseit gyakran egészen a nagy kultuszkönyvhöz méltó humorral tálalja.
A kötet remek szórakozást nyújt mindazoknak, akiket mindig is érdekelt, merre is élhetnek a világegyetemben a vogonok, mikor fog lombikban nőni a steak, és hogyan vezet el Douglas Adams gazdag fantáziája egészen Stephen Hawking világűrelméletéig - ahogy mindenki másnak is, akit érdekel az Élet, a Világmindenség meg Minden.
Szóval röviden csak ennyi: 42.

Tartalom

Köszönetnyilvánítás
Bevezetés
Hol vannak a földönkívüliek?
Bölcs Elme
Isten létezése
Vendéglő a világ végén
Nagy Bumm Burgerbár
Időutazás
A Bábel-hal
Teleportálás
Hús, tiszta lelkiismerettel
Telepszichopatikus Turbomixer
Párhuzamos világok
Cethal a semmiből
Végső kérdések - és válaszok
Ajánlott irodalom
Mutató

 

Oldalszám: 187

Kiadási év: 2011

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.