Nincs termék a kosárban!

Hodossy-Takács Előd: Móáb Egy vaskori nép Izrael szomszédjában

Hodossy-Takács Előd: Móáb Egy vaskori nép Izrael szomszédjában

Cikkszám : S9789639609846k
Kiadó:
Új Mandátum Kiadó
Fogyasztói ár5.950 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab:

Az ókori történetírás gyakran a háborús konfliktusokra, a nagyhatalmak előretöréseire koncentrál. De mi a helyzet a békés mindennapokkal?
Mi a helyzet azokkal az évekkel, évtizedekkel, amikor egymás mellett élnek a népek háborítatlanul? Talán nem ezek voltak azok a periódusok, amikor Izrael és szomszédainak viszonya a legegyértelműbben kidomborodik? A következő oldalakon igyekszem a békeidők történetét megírni. Voltak olyan korszakok, amikor Transzjordánia királyságait közös érdekek láncolata kapcsolta össze. Ezért szó lesz földrajzi adottságokról, kiemelkedő kutatókról, feliratokról, régészeti leletekről, bibliai elbeszélésekről, a móábi vallás kérdéseiről.
Az egyik legfontosabb forrásom a Biblia volt, de végig arra törekedtem, hogy ez a kötet Moáb saját történetét vázolja föl.

„Hodossy-Takács Előd könyve olyan témával foglalkozik, amelyet a magyar nyelvű kutatásban még egyáltalán nem dolgoztak fel, noha a bibliai kijelentések megértése szempontjából igen nagy fontossággal bír. Az Ószövetség világával szomszédos Móábról szóló bibliai narratíva aktualitása már az első oldalakon nyilvánvalóvá válik, amikor a szerző utal arra, hogy a szomszéd államokkal való együttélés kérdése ma sem problémamentes. Önmagunk, s szomszédunk tudomásul vétele a Móábbal kapcsolatos bibliai szövegek fontos eleme, s megérdemel egy közelebbi vizsgálatot. Mert Móáb, minden más szomszédjánál tartósabban jelentett kihívást az ókori Izrael számára." (Jutta Hausmann)

 

 

Oldalszám: 220

Kiadási év: 2008

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.