Nincs termék a kosárban!

A Szent Grál felkutatása

A Szent Grál felkutatása

Cikkszám : S9786155436147
Kiadó:
L' Harmattan Kiadó
Fogyasztói ár2.990 Ft
Ár / kg:

A Templomos Lovagrend fénykorában, az 1200-as évek első felében, francia nyelvterületen született regény a Szent Grál történetének legnagyobb hatású szimbolikus-vallásos feldolgozása, a Grál legendájának egyik legfontosabb forrása. Ebben a műben fonódik össze először a Szent Grál egyházi és világi szimbolikája, ami nem véletlen, hiszen a Templomos Lovagrend hatalmának csúcspontján született, és szinte minden lapján magán viseli a ciszterciták teológiai hatásának lenyomatát. Egyházi és világi áramlatok egymásra hatásából született meg ez a regény, és benne az Excalibur, a Szent Grál, a Kerek Asztal - és a Keresés, ahol a cél maga az út.
A Szent Grál felkutatása spirituális utazásként is értelmezhető, amit nyilvánvalóvá tesznek a szöveget át- és átszövő álomfejtések, álomértelmezések és jóslatok. A kalandokban nagy szerepet játszanak a különböző mágikus és túlvilági mozzanatok, a történet pedig strukturáltabb, mint a többi lovagregényben.
A Vulgáta-ciklus, avagy Lancelot-Grál néven ismert középkori regényfolyam Artúr király és a Kerek Asztal történetének legteljesebb összefoglalása. A ciklus öt regényből áll (A Szent Grál története, Merlin, Lancelot, A Szent Grál felkutatása, Artúr király halála), melyek közül mind teológiailag, mind hatástörténetileg, mind pedig a Grál-hagyomány szempontjából a legfontosabb A Szent Grál felkutatása, mely most jelenik meg először teljes magyar fordításban.

 

Oldalszám: 267

Kiadási év: 2017

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.