Nincs termék a kosárban!

Bulgária ásványai

Bulgária ásványai

Cikkszám : 9789639271661
Kiadó:
Herman Ottó Múzeum
Fogyasztói ár980 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab:

A „Föld és Ember” Nemzeti Múzeum jelentős ásványgyűjteménnyel rendelkezik, mely 2007. január 1-jén 21 218 tételből állt. Hét állandó kiállításán 4412 példányt mutatnak be a következő címek alatt: Óriás kristályok, a Föld ásványai, Földünk ásványi nyersanyagai, Bulgária ásványi nyersanyagai, Bulgária ásványai, Drágakövek, valamint Díszítőkövek és anyagok. A múzeum 106 ország 1400 különféle ásványfaját tudhatja birtokában, amely a Földön található összes ásványfajnak mintegy 30%-át jelenti. Ezen kívül 81 ország 700 lelőhelyéről őriz ásványi nyersanyagokat, rendkívül változatos drágakő-gyűjteménye van, s itt található meg a legteljesebb gyűjtemény Bulgária ásványaiból.
A „Föld és Ember” Nemzeti Múzeum az egyik intézménye a bolgár Kulturális Minisztérium felügyelete alá tartozó Múzeumok és Galériák Nemzeti Központjának. A múzeumot 1986. január 1-jén alapították, majd 1987. június 19-én nyílt meg a nagyközönség számára.
A „Bulgária 13 évszázada” Nemzeti Támogatási Alapon keresztül magánszemélyek, vállalatok, intézmények segítették az ásványgyűjtemény létrejöttét, tételeinek gyarapodását. 730 hivatalos adományozót, ezen belül 207 vállalatot és állami intézményt, valamint 523 magánszemélyt tudhat regisztrált támogatói között a múzeum a Föld minden pontjáról.
A múzeum Szófia központjában helyezkedik el egy 19. századi, felújított, kulturális műemléképületben. Az épület 4000 m2-es alapterületén kiállítótermek, raktárak, laboratóriumok, videószoba és konferenciaterem kapott helyet.
Szakterületének megfelelően a „Föld és Ember” Nemzeti Múzeum az ásványokat mint a természetes környezet részeit, mint nyersanyagokat, mint energiaforrásokat, mint a tudományos kutatás tárgyait és mint érzelmi és esztétikai hatású tárgyakat mutatja be. Az ásványok világát tehát különböző nézőpontokból jeleníti meg, éppen ezért a „Föld és Ember” Nemzeti Múzeum egyaránt vonzó geológusok, kutatók, bányászok, ökológusok, művészek, üzletemberek, gyűjtők, tanulók, gyermekek és felnőttek számára. A múzeumnak mintegy 80 000 látogatója van évente.

 

Oldalszám: 40

Kiadási év: 2007

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.