Nincs termék a kosárban!

Inkey Alice / Inkey Tibor: Alsógödi Amarcord / Egy fényképész visszaemlékezései

Inkey Alice / Inkey Tibor: Alsógödi Amarcord / Egy fényképész visszaemlékezései

Cikkszám : S9638709871
Kiadó:
Folpress
Fogyasztói ár4.500 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab:

Könyvemet rövid vallomással kell kezdjem, hogy a nagyképûségnek még a látszatát is elkerüljem, ami írásom címét olvasván bárkiben is felmerülhetne. Életem egyik legnagyobb filmélményének Fellini Amarcord címû önéletírását tartom. Kiváló példája annak is, miként kezeljük finom iróniával életünk legszebb emlékeit úgy, hogy a visszaemlékezés hangneme éppoly gyengéd maradjon, amilyennek a szép emlékek azt megkívánják. Ugyanakkor érzékeljük, hogy évtizedek múltak el, de ügyeljünk, mert a távolból visszatekintve a komolyság könnyen komolykodássá válhat, a visszaemlékezõ pedig nevetségessé. Életem másik élményének pedig a saját életemet tartom. E két alapvetõ élménybõl próbáltam meg összegyûjteni gyermekkorom történetét a 40-es, 50-es évekre visszatekintve.

(Inkey Alice)

 

Hetvenegy éve vagyok fényképész. Ebbõl három évig tanuló, öt és fél évig segéd, három évig Sümegen önálló fényképészmester, majd Budapesten iparigazolványos fényképész voltam. Hat év fotóriporteri tevékenység után fényképezõ mûtermet nyitottam, ezzel párhuzamosan szerzõdéssel filmgyári standfotózást vállaltam, amit a háború után hat évig folytattam, majd három és fél évig a Fényszöv tagjaként dolgoztam. Utána visszatértem a filmszakmába, és onnan 1970-ben mentem nyugdíjba. Négy éven keresztül nyugaton vállaltam standfotózást. 1974-tõl napjainkig mint nyugdíjas szabadúszó fényképész-fotómûvész a reklámfotótól a színészportréig mindent vállaltam, ami a fényképészetben elõfordul.
Azt a hetvenegy évet, ami a Boksz Tengortól a lézerig, a fejtámasztól a Hold fényképezéséig eltelt, mind átéltem, és ma már csodálkozás nélkül tudom nézni a Vénuszról küldött fényképeket. Errõl tizennégy éves koromban még álmodni sem mertem. És mi jön még? Azt már a ma tizennégy évesek fogják megírni.

(Inkey Tibor)

 

Oldalszám: 110 + 98

Kiadási év: 2006

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.