Nincs termék a kosárban!

J. R. R. Tolkien: A homály visszatér A Gyűrűk Ura históriája I.

J. R. R. Tolkien: A homály visszatér A Gyűrűk Ura históriája I.

Cikkszám : S9789632279602
Kiadó:
Helikon Kiadó
Fogyasztói ár4.100 Ft
Ár / kg:

J. R. R. Tolkien nem csupán regényíró volt. Tudományos munkássága mellett élete fő műve egy több mint 50 éven keresztül folyamatosan bővített és javított saját mitológiai rendszer, amelyet átfontak az általa kidolgozott mesterséges nyelvek.
Tolkien halála után fia és hagyatékának gondozója, Chris-topher Tolkien hozzáférhetővé kívánta tenni a mitológiai ciklus eddig nem publikált részleteit is. A több ezer oldalnyi kéziratot a keletkezés sorrendjében, a lehetőségekhez képest letisztázva, de hiányosságaikat nem titkolva adta közre, sok-sok értelmező jegyzettel. Ez alkotja a Középfölde Históriája című 12 kötetes sorozatot, amelyben Középfölde mítoszainak eleddig rejtett mélységei, soha nem látott kincsei tárulnak az olvasó elé.
A Homály visszatér volt az első változat, amelyet J. R. R. Tolkien A Gyűrű Szövetsége címének szánt. Ez a kötet kezdi el A Gyűrűk Ura keletkezésének históriáját az első papírra vetett szavaktól egymást követő változatokon át egészen Moriáig. Megtudjuk, hogy Bilbó varázsgyűrűje hogyan alakul át a Sötét Úr uralkodó gyűrűjévé; látjuk, amikor tökéletesen váratlanul egy Fekete Lovas bukkan fel a Megyében. Bríben, a Pajkos Póniban találkozunk Kótogival, a hobbittal, aki facipőben jár és vezetője lesz a többi hobbitnak Elrond házáig és tovább; kilessük, mikor lesz belőle Vándor, azaz Aragorn. Megismerjük Bilbó fiát, Bin-gót és a barátait, akikből sok-sok névcsere után a kötet végére Frodó és útitársai lesznek.

 

Oldalszám: 708

Kiadási év: 2023

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.