Nincs termék a kosárban!

Szokol Réka, Szőnyi Szilárd(szerk.): Jezsuiták Magyarországon A kezdetektől napjainkig

Szokol Réka, Szőnyi Szilárd(szerk.): Jezsuiták Magyarországon A kezdetektől napjainkig

Cikkszám : S9789634420361
Kiadó:
Jezsuita Kiadó
Fogyasztói ár7.400 Ft
Ár / kg:

Hogyan vetette meg a lábát a három részre szakadt Magyarországon a Jézus Társasága még a rendalapító Loyolai Szent Ignác életében? Hol hoztak létre a jezsuiták iskolákat, mi módon lettek a főrangúak gyóntatói, és élenjárók az elesettek felkarolásában? Miként jutottak el Dél-Amerikába, majd Afrikába és Kínába éppúgy, mint a legapróbb Kárpát-medencei falvakba? Miért csak a 20. század elején alapíthattak önálló rendtartományt, s miért ítélték őket több mint ezer év börtönre a kommunista diktatúra idején?

Csak néhány mozzanat abból a közel félezer évből, amelynek eseményeit első alkalommal összegzi a teljesség igényével a Jezsuiták Magyarországon - A kezdetektől napjainkig című kötet. Az infografikákkal, fogalommagyarázatokkal, életrajzokkal és több száz illusztrációval gazdagított könyvben az intézmények, kezdeményezések, illetve kimagasló személyiségek társadalmi és kulturális jelentősége mellett hangsúlyosan esik szó arról a lelkipásztori munkáról, amellyel a magyarországi jezsuiták kivették részüket a hazai és a világegyház életéből.
A kiadvány szerzői között tucatnyi neves történészt, valamint a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya tagjait és munkatársait is ott találjuk. A könyvet egyaránt ajánljuk a szakmai és a szélesebb olvasóközönség figyelmébe: mindazoknak, akik valamilyen módon kapcsolódnak a jezsuita lelkiséghez, vagy csupán érdekli őket a világ legnagyobb szerzetesrendjének eseménydús, napjainkban is íródó magyarországi története.

 

Oldalszám: 635

Kiadási év: 2021

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.