Nincs termék a kosárban!

Fél évezred énekei Szent Imre hercegről CD

Fél évezred énekei Szent Imre hercegről CD

Cikkszám : 5990000006193
Kiadó:
Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum
Fogyasztói ár4.250 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab:

Egyházunk a rá hagyományozott tanítás hű őrzőjeként kétezer éves története során szüntelenül megújul Az idők hívó szavára Krisztus örömhírének mindenki számára befogadható és vigasztaló üzenetével válaszolt és válaszol ma is.
A kereszténység tanítására támaszkodó ezeréves Magyarország számtalanszor képes volt a reménytelen helyzetek megoldására. az újrakezdésre. Viharos történelmünkben századokon át a remény és a jövőbe vetett bizalom szimbólumává vált az idén ezer éve Székesfehérváron született Szent Imre.
Ifjonti halála után székesfehérvári sírja körül alakult ki először hazánkban egy szentként tisztelt magyar személy kultusza. Ennek korai tárgyi emlékei mára javarészt elpusztultak. fájó hiányukért azonban kárpótolnak bennünket az egyházi liturgiában fennmaradt gyönyörű dallamokkal ékes, mély értelmű imák és énekek. Szent Imre XIII. században keletkezett zsolozsmáját hallgatva és imádkozva csatlakozhatunk őseink hitéhez. A gregorián dallamok mai előadósa a továbbélő hagyományt eleveníti fel számunkra. A Szent Imréről szóló népénekek pedig a hagyományokra épülő, ám mai megfogalmazásban, tartalmas zenei élményt nyújtanak.
Az értékes. szép zene mindannyiunk lelkét megérinti, az együttes éneklés élménye pedig közösséget teremt. Aki énekel kétszeresen imádkozik - vallják évszázadok óta a misztikusok és egyháztanítók. Ezért választottuk Szent Imre születésének ezredik évfordulóján a zene nyelvét a herceg üzenetének tolmácsolására. Ezzel az egyedi hanglemezzel mint az elmúlt évezredben oly sokszor. a hagyomány és a megújulás összhangja ismét értékes alkotást hozott létre. Hallgassuk hát nyitott szívvel e gyönyörű dallamokat, és fogadjuk be Szent Imre herceg örökérvényű üzenetét: Magyarországnak, mint ezer éven keresztül számtalanszor, ma is van reménye, hogy boldogabb, igazságosabb és testvériesebb világot építsen.

Spányi Antal SzékesfehérvárI megyés püspők

 

Kiadási év: 2007

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.