
Nincs termék a kosárban!
Nincs készleten
Nagy Antalné Ferencz Regina által közölt receptekből ismerhetjük meg először a Völgységben élő bukovinai székelyek ételeit. A kiadvány természetesen nem teljes, de így is lehetőséget teremt számunkra, hogy újra elkészíthessük nagyszüleink, dédszüleink egyszerű, de annál ízletesebb fogásait.
Tartalom
Előszó
Bevezető
Cibre
Halcibre.
Köménymagleves
Tojásleves
Pityókaleves
Céklarépaleves
Tojásos pityókaleves
Faszulykaleves
Salátaleves
Tejfeles káposztaleves
Ződfaszulykaleves
Céklalapileves
Csihánleves
Kapros pityókaleves
Lucemaleve
Juhtúrós rakott pityóka
Pacsni (pityókapalacsinta)
Palanéca (pityókapalacsinta)
Hagymás törött pityóka
Núrdli vagy angyalbegye
Pityókagaluska
Fehér málé/Pityókás máié
Ecetes pityóka
Céklás torma
Aszalékok
Sültpaprika
Tejfeles savanyú káposzta
Káposztasavanyítás
Máié
Terebúza gánica
Bálmás máié Bálmos
Tejes máié
Csinált tej
Birkatúró
Pitán
Alivánka
Törött faszulyka
Zödfaszulyka rántva
Tyúkhúsleves
Totött tyúk
Tejfeles csürke
Főtt sonka, főtt kolbász
Galuska
Bikfagaluska
Rántott hús
Füstölt kolbász purimártással
Fehér fonott kalács
Almás kalács
Pumpuska
Rátott
Köménymagos mézelt pálinka
Vékony palacsinta
Kövér palacsinta
Oldalszám: 43
Kiadási év: 2018