15 000 Ft1 820 Ft2 900 Ft2 600 Ft4 600 Ft3 500 Ft

Kereső

Kategóriák

VirtueMart
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Jelentés: Az Ön böngészője nem engedélyezi a cookie fájlok használatát. A vásárláshoz mindenképpen szükség van erre a funkcióra. Módosítsa a böngésző beállításait!


Herman Róbert, Molnár András: Választási küzdelmek a reformkori Zala megyében 1834-1847 - Válogatott dokumentumok
Teljes méretű kép megtekintése


Herman Róbert, Molnár András: Választási küzdelmek a reformkori Zala megyében 1834-1847 - Válogatott dokumentumok

( Zala Megyei Levélrár )
Egységár (darab): 2 200 FtZala vármegye a reformkorban - elsősorban Deák Ferenc politikai hátországaként - a magyar liberális reformellenzék egyik fellegvára volt. Az itt zajló politikai események, a helyi szabadelvűek és konzervatívok küzdelmei nem egyszer országos jelentőséggel bírtak, és hatást gyakoroltak a pozsonyi országgyűlés munkájára, illetve a magyar reformmozgalom egészére is. Az elvi ellentétek a nagy nemesi tömegeket megmozgató országgyűlési követválasztások és vármegyei tisztújítások során e megyében is több alkalommal tettlegességbe torkolltak, véres verekedésekké fajultak.
Forráskiadványunk a Zala vármegye 1834 és 1847 közötti országgyűlési követválasztásaira és tisztújításaira vonatkozó válogatott kéziratos forrásokat (144 darab, mindeddig kiadatlan dokumentumot: közgyűlési jegyzőkönyveket és iratokat, periratokat, magánleveleket és titkosrendőri jelentéseket, a résztvevők naplóit és visszaemlékezéseit) teszi közzé, az egyes követválasztások és tisztújítások időrendjében fejezetenként csoportosítva. A dokumentumokat a Zala vármegye országgyűlési követválasztásainak és tisztújításainak reformkori történetét felvázoló, valamint a szövegkiadási előzményeket összefoglaló bevezető tanulmány egészíti ki.

 

Oldalszám: 295

Kiadási év: 2015Kérdés felvetése a termékrőltöbb kategória


Helytörténet

Copyright 2019. All Right Reserved | ÁSZF | Adatvédelmi szabályzat