3 000 Ft3 900 Ft2 900 Ft5 900 Ft6 900 Ft2 900 Ft

Kereső

Kategóriák

VirtueMart
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Jelentés: Az Ön böngészője nem engedélyezi a cookie fájlok használatát. A vásárláshoz mindenképpen szükség van erre a funkcióra. Módosítsa a böngésző beállításait!


Berta Erika, Lehoczki Zsuzsanna,Lendvai Timár Edit, Pravetz Beáta: KET Kultúrák és etnikumok találkozása
Teljes méretű kép megtekintése


Berta Erika, Lehoczki Zsuzsanna,Lendvai Timár Edit, Pravetz Beáta: KET Kultúrák és etnikumok találkozása

( Martin Opitz Kiadó )
Egységár (darab): 1 900 FtAz etnikumok és kultúrák találkozása tematikájú Dimenziók 2018. évi konferencia ismét lehetőséget adott a történelem- és a földrajztudomány, illetve a kartográfia, a szociálantropológia és a tudománytörténet képviselői közötti hatékony párbeszédre a kultúra és az etnikum kulcsszavak mentén.
„Mi a kultúra? Egy olyan komplex egész, amely magában foglalja a tudást, hitet, művészeteket, erkölcsöket, jogrendet, szokásokat és hagyományokat és minden olyan képességet, amelyet az ember a társadalom részeként sajátított el.” (E. B. Tylor).
A kultúra fogalmának definiálása nehéz feladat. Talán egyik legátfogóbb meghatározás Tylor 1871-ben írt fenti gondolata, amely interdiszciplináris kapcsolódásokra is lehetőséget ad a kultúrával foglalkozó más társadalomtudományok felé. Hol helyezkedik el a kultúra fogalmához képest az etnikum? Egy etnikai közösséghez való tartozás alapja vajon nem a közös eredet és a közös kultúra? Milyen átfedések vannak e két fogalom között, és hogyan hatnak kölcsönösen egymásra? Felfejthető-e az a szövevényes, többszintű rendszer, mely a kultúra és az etnikum kifejezések mögötti jelentéstartalmak között kialakult?

 

Oldalszám: 288

Kiadási év: 2019Kérdés felvetése a termékrőltöbb kategória


Helytörténet

Copyright 2019. All Right Reserved | ÁSZF | Adatvédelmi szabályzat