Nincs termék a kosárban!

Paksy Zoltán: Politikai küzdelmek Zala megyében a két világháború között I. 1918 - 1931

Paksy Zoltán: Politikai küzdelmek Zala megyében a két világháború között I. 1918 - 1931

Cikkszám : 9637226605
Kiadó:
Zala Megyei Levélrár
Fogyasztói ár2.800 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab:

"Déli 12 órakor nagy tömeg lepte el az állomásra vezető utat Zalaegerszegen. A diadalkapu körül virágos botokkal árvalányhajas cserkészek húztak kordont, majd iskolások és a lakosság sokasága állt hosszú sorfalat a városba vezető utcán. A borult ég és a többször szitáló eső ellenére a várakozás lázas hangulata, ritka ünnepek forgalma tarkállott a város utcáin.

A fogadtatás a diadalkapu közelében, az állomás táján történt. Megjelentek itt a vármegye, város, Nagykanizsa, a hatóságok, hivatalok, egyesületek vezetőségei, az egyes hivatalok és egyesületek nagyszámú küldöttségei és a már korábban megérkezett megyei előkelőségek.

Fél egy órakor a cserkész őrszem kürtjele adta tudtul az autók megérkeztét. Néhány pillanat múlva harsogó éljenzés, kendő lobogtatás közben megállt az első, gyönyörűen felvirágozott autó a fogadtatásra kijelölt helyen. Az autóból Bethlen István gróf miniszterelnök és Gyömörey György főispán szálltak ki folytonos ováció közepette. Rövid bemutatkozások után Czobor Mátyás polgármester köszöntötte a miniszterelnököt, mint Magyarország megmentőjét, abból az alkalomból, hogy Zala ősi földjére lépett. A miniszterelnök megköszönte az üdvözlést, majd egyenként átvette a virágcsokrok egész özönét, amit a zalaegerszegi nőegyesületek vezetői adtak át, hogy vigye el a zalai hölgyek szeretetteljes üdvözletét a kegyelmes asszonynak Budapestre."

 

Oldalszám: 479

Kiadási év: 2006


(Bethlen István miniszterelnök látogatása Zalaegerszegen 1927. május 27-én.)

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.