Nincs termék a kosárban!

Marschalek Ákos: Vászoly és Imre herceg - A hatalom árnyékában

Marschalek Ákos: Vászoly és Imre herceg - A hatalom árnyékában

Cikkszám : S9632291794
Kiadó:
Westprodukt Kft.
Fogyasztói ár2.950 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab:

A két Árpád-házi herceg életére és fiatalságára örökös árnyékot vetett a halál közelsége. Szomorú történet kettejüké, elválaszthatatlan a magyarság történetétõl, mert Imre herceg korai halálával történelmünk sorsdöntõ fordulója megtört, befejezetlen maradt.
Vászoly hercegnek az a ritka sors jutott osztályrészül, hogy noha életét adta hazájának, az elvette becsületét is. Az utókor megrágalmazva, a szent király elleni merénylet szerzõjeként, mi több elkövetõjeként tartja számon azoknak az Árpád-házi királyoknak az elõdjét, akik két és fél évszázadon keresztül õrizték õseik földjét és népét, megtartva keresztény hitüket, hazájuk szuverenitását.
Imre herceg életét a kegyetlen sors idõ elõtt halálra váltotta, monumentális alakja torzóvá szelídült. Földi életérõl csak krónika foszlányokkal rendelkezünk, pár szó maradt örökül. De micsoda jövõt sugall, a nemzeti megmaradás és felemelkedés lehetõségét a Kárpát-medencében, Európa szívében. A birodalom alapítás lehetõsége Imre herceg halálával rózsaszín ábránddá foszlott. A Magyar Királyság beszorult a Kárpát-medencébe, a magas bércek védõkbõl örökké váltak, s az évszázados harcok során a megcsonkított nemzet sorsa megpecsételõdni látszott. Ha voltak is jobb napjai, rabláncát vonszolva a hanyatlás, a létért való küzdelem útjára lépett.
Erõszakos halála megfosztott bennünket az erõ nyújtotta béke reményétõl, s az ígéret maradt 900 év eróziója a sziklát porrá mállasztotta, s a nemzet Trianon vermébe hullott. Oda lett országának kétharmada, népének egyharmada, ereje, erkölcsi nagysága, büszkesége, csak a remény maradt. De vajon hány Trianont kell még megérnünk, hogy a magyarság ismét nemzetté váljon?


Oldalszám: 224

Kiadási év: 2006

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.