Nincs termék a kosárban!

Dick Lehr, Gerard O'Neill: Fekete mise, Whitey Bulger, az FBI és az ördögi alku

Dick Lehr, Gerard O'Neill: Fekete mise, Whitey Bulger, az FBI és az ördögi alku

Cikkszám : S9789633043523
Kiadó:
HVG Kiadó
Fogyasztói ár3.900 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab:

JAMES „WHITEY" BULGER egy befolyásos politikus öccse, pályáját uzsorásként és bukmékerként kezdte, majd kilenc évig raboskodott többek közt az Alcatrazban is. Amikor az 1970-es évek közepén a La Cosa Nostra megpróbálta kiszorítani a bandáját a városból. John Connolly, az FBI feltörekvő tisztje ördögi alkut ajánlott a kisstílű gengszternek: védelemért cserébe szolgáltasson információt az olasz maffiáról.
A konkurencia kiiktatása után Whitey az ír maffia könyörtelen vezetőjévé vált és átvette az uralmat Boston felett. Ám Connollyval és az FBI-jal kötött alkuja kontrollálhatatlanná vált, és az Egyesült Államok legnagyobb informátori botrányába torkollott. Whitey Bulger tizenhat éven keresztül bujkált, végül 2011-ben fogták el. Oszáma bin Láden után az FBI második legkeresettebb bűnözője volt. 2013 óta életfogytiglani büntetését tölti zsarolás, pénzmosás, uzsora és 11 rendbeli gyilkosság miatt.
AZ IGAZ TÖRTÉNETEN ALAPULÓ KÖNYV egy pszichopata bűnöző felemelkedésének és bukásának krónikája. A szerzők, Dick Lehrés Gerard O'Neill egykori újságírók a kezdetektől fogva nyomoztak az ügyben.

 

Oldalszám: 432

Kiadási év: 2016

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.