Nincs termék a kosárban!

Tony Wright: Régi és új szocializmusok

Tony Wright: Régi és új szocializmusok

Cikkszám : S9639082392
Kiadó:
Napvilág Kiadó
Fogyasztói ár876 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab:

A modern kori történelemben a szocialista mozgalmak sokféle szocializmusértelmezés jegyében mûködtek. Tony Wright ezt a mai napig meglévõ sokszínûséget vizsgálja könyvének kritikusok által is nagyra értékelt új kiadásában, melyhez az elõszót Tony Blair brit miniszterelnök írta.
Tony Wright számos szocialista hagyomány hátterét és történetét elemzi, s ily módon a különbözõ fajta szocializmusok felbecsülhetetlen kalauzával látja el az olvasót. Ugyanekkor különbözõ kérdéseket is feltesz: A szocializmus az erkölcsi értékekben vagy a tudományos doktrínában gyökerezik? Kik a cselekvõi és a képviselõi? Melyek a módszerei? Etatista vagy pluralisztikus?
A könyv azt bizonyítja, hogy az ehhez hasonló kérdésekre adott válaszok gyakran elmossák a szocialista mozgalmakat és ideológiákat elválasztó konvencionális választóvonalakat.
A könyv nélkülözhetetlen mindazok számára - legyenek azok politikusok, diákok vagy a baloldal története iránt érdeklõdõk -, akik fontosnak tartják a különbözõ fajta szocializmusok értelmezését. A könyv végéhez csatolt új fejezetben a szerzõ annak bizonyítására vállalkozik, hogy a baloldali értékek: a társadalmi igazságosság, a közösség, a felelõsség és a demokrácia újrafogalmazása új perspektívát ad a szocialista mozgalomnak.
Tony Wright munkáspárti parlamenti képviselõ. Mielõtt az alsóház tagja lett, a Birminghami Egyetem politológia professzoraként mûködött.

 

Oldalszám: 240

Kiadási év: 1999

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.