Nincs termék a kosárban!

Csinta Samu: A lélekmentő - Kallós Zoltán első kilencven éve

Csinta Samu: A lélekmentő - Kallós Zoltán első kilencven éve

Cikkszám : 9789637363863
Kiadó:
Hagyományok Háza
Fogyasztói ár3.300 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab:

Kallós Zoltán élete csoda. Célkitűzéseit minden megpróbáltatások ellenére véghez viszi. A sok ezer dal, ballada, népi tárgy és viselet, amit élete és tevékenysége során összegyűjtött, minden emlékműnél többet jelent. Aki teheti, nézze meg Válaszúton a fantasztikus Kallós múzeumot, és látogassa meg a csodálatos szórványkollégiumot, ahová a Mezőségről járnak tanulni a gyerekek. Isten éltessen, Zoli! Én araszolok utánad az ötéves hátrányommal.

Novák Ferenc Tata

Lévén, hogy mindig karácsonykor voltunk Mórában, a Nádas-mentén, Zoli megkérdezte, mit vegyen az én kamasz fiamnak. Te, mondom, olyan gyönyörűek azok a bujkák, vegyél egyet. No, vett egy bujkát, s mit ad Isten, Mátyás István „Mundruc” mejjest ajándékozott karácsonyra Péterkének. Alul egy jó meleg pulóver, rajta a cifrabujka, úgy mentünk a karácsonyi istentiszteletre. Ünnep másnapján már a mérai fiúk cifrabujkában ültek a templomban. így jött be újból divatba a divatját múlt cifrabujka.

Borbély Jolán

Szerencsés vagyok, mert élvezhetem Kallós Zoltán barátságát, mert kortársa és kissé sorstársa is lehetek, és lehetőséget kaptam, hogy hozzájárulhassak hatalmas terveinek megvalósításához. Sok közös ügy érdekében segítettük egymást: megépítettük a válaszúti csodát, a magyar szórvány legértékesebb központját, amely egyben a magyar népi kultúra fellegvára. Kallós Zoltán építménye azonban nem mérhető mérték-egységekben. Szellemi öröksége az egekig ér.

Szép Gyula

Tartalom

Ajánlás
Úton Válaszútra
Ház a dombon
Válaszutak
Vistai útkeresés
Csángálások
Az első útitárs
Magyarul Margitka, oláhul Márincá
Balladák könyve: az utolsó állomáson is túl
Zászlóvivők
Utazás a hegyen túlra
Volt, de még van-e?
A történelem körútja

Elvarrt szálak
Feltarisznyáit jövő
A táncház bölcsőjénél
Zoli bácsi asszonyai
Egy élet álma
Uram, őrizz
Noé bárkája öt hektáron
Az egyetlen magyar
A felemelt uj
Forrásmunkák

 

Oldalszám: 231

Kiadási év: 2016

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.