Nincs termék a kosárban!

Szabó Mária: Bevezetés a bibliai héber nyelvbe

Szabó Mária: Bevezetés a bibliai héber nyelvbe

Cikkszám : S9789632777085k
Kiadó:
Szent István Társulat
Fogyasztói ár3.900 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab:

Ez a tankönyv (az először 1994-ben, a Szegedi Hittudományi Főiskolán kiadott jegyzet teljesen átdolgozott, újabb változata) elsősorban teológiai hallgatók számára készült, de hasznos lehet mindazoknak, akik szeretnének betekintést nyerni a bibliai héber nyelvbe.
Felépítését és módszerét tekintve nyelvtan és nyelvkönyv is egyszerre, amelynek célja, hogy összhangba hozza a nyelvtantanulást és a szövegfordítást.
Két fő részből áll: a nyelvtanból (írás, olvasás, hangtan; alaktan, igeragozási táblázatokkal; mondattan) és a leckékből (válogatott mondatok az Ószövetségből, szószedettel). Ennek a felépítésnek előnye, hogy a nyelvtant nem szétaprózva találjuk a leckéknél, hanem rendszerezve, áttekinthető formában, a lényegre koncentrálva. A leckék mondatai nem alkotnak összefüggő szöveget, hanem a nyelvtanban való fokozatos előrehaladáshoz igazodnak. A szószedet mindig megjelöli az adott leckéhez tartozó nyelvtani anyagot is, amely azzal párhuzamosan elsajátítható és a mondatokon begyakorolható.
A könyvben való eligazodást segíti még a végén található tárgymutató és héber-magyar szótár is.
(A szerző a Szociális Testvérek Társaságának tagja. 20 éven át tanította a bibliai héber és görög nyelvet a Szegedi Hittudományi Főiskolán. Jelenleg a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanára.)

 

Oldalszám: 199

Kiadási év: 2018

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.