Nincs termék a kosárban!

Soós Viktor Attila: Apor Vilmos naplói I.

Soós Viktor Attila: Apor Vilmos naplói I.

Cikkszám : S9638677503
Kiadó:
Gyõri Egyházmegyei Levéltár
Fogyasztói ár2.750 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab:

A Győri Egyházmegyei Levéltár sorozatán belül Apor Vilmos (1892-1945) győri püspök életét feltáró forráskiadvány-sorozat első kötetét tartja kezében az olvasó.
A korban közkedvelt naplóírásnak köszönhetően személyes, belső gondolataiba, lelki világában tekinthetünk bele. Apor Vilmos naplóinak első kötete az 1910-es évekbe kalauzol el bennünket. Családjáról, tanulmányairól, gyulai kápláni éveiről, valamint kórházvonaton eltöltött időszakáról szólna naplói. Széleskörű társadalmi kapcsolatai révén az erdélyi nemesi családok életébe, mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. Szemünk elé tárul naplóiból egy fiatal, jezsuita neveltetésben részesülő, egyház törvényeihez ragaszkodó, a társadalmi, szociális kérdés felé nyitott és fogékony fiatal pap gondolatvilága. Tetteit mindig az egyház tanítása, a hívek megsegítése és az emberek tisztelete vezeti. Az I. világháború szörnyűségei, a katonák szenvedései, megpróbáltatásai, a frontvonalak mozgása, a katonai sikerek és kudarcok, valamint az 1910-es évek politikai problémái, feladatai mind-mind foglalkoztatják, ezekről elolvashatjuk véleményét.
Forráskiadványunk a kritikai szövegközlés mellett a naplókban szereplő személyekről rövid életrajzot, a felmerülő földrajzi helyekről pontos meghatározást, a fogalmakról, idegen szerkezetekről pontos fordítást és magyarázatot ad.

 

Oldalszám: 136

Kiadási év: 2005

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.