Nincs termék a kosárban!

John Carroll: Jézus, a létezõ

John Carroll: Jézus, a létezõ

Cikkszám : S9789632790749
Kiadó:
Typotex Kiadó
Fogyasztói ár2.900 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab:

Jézus a nyugati világ szellemi atyja. Milyen ember lehetett õ valójában? Vajon megállná helyét a modern világban, melyet megrendített az értelmi zûrzavar?
Az egyházak fõként azt sugalmazták róla, hogy Jézus gondoskodó, vigaszt nyújtó, Jézus jámbor és alázatos, õ a gyengék barátja. Ez a Jézus, a Jó Pásztor, aki a bûnrõl és a megbocsátásról prédikál. Õ az Úr és a Megváltó.
Az egyházi Jézus azonban távolról sem képmása annak az egzisztenciális hõsnek, akirõl az elsõ és leghitelesebb életírója, Márk beszámolt. Márk Jézusa egy magányos és nyughatatlan, misztikus idegen. Küldetése homályos és érthetetlen. Minden próbálkozása kudarcra van ítélve. Végül nem marad számára se Isten, se hû követõ - csak a keresztre feszítés gyötrelmei, az élet betetõzése egy kolosszális halálsikolyban. Története feltámadás nélkül ér véget. Utána csak egy üres sír és három megfélemlített asszony marad.
A Létezõ Jézus napjaink emberéhez szól.
Nem ontja a doktrínákat, a bûn hidegen hagyja, a túlvilági élet sem foglalkoztatja. Rejtélyes gesztusaival, melyek nyomasztó belsõ élményeibõl fakadnak, arra ösztönzi az olvasót, hogy lépjen az õ helyébe. Õ jelölte ki mindannyiunk lényegi kérdését, a "Ki vagyok én"-t. Az egyén öntudatában a valóság látszatként jelenik meg, e legbelsõbb énünk mélységének tükreként. A Létezõ Jézus a Nyugat legjelentõsebb tanítója, aki mestere a létezés természetérõl szóló tudásnak. E könyv témája az õ története, az, hogy mit is mondhatott valójában.

 

Oldalszám: 256

Kiadási év: 2009

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.