Nincs termék a kosárban!

François Guizot: Válogatott politikai írások

François Guizot: Válogatott politikai írások

Cikkszám : S9637343059
Kiadó:
L' Harmattan Kiadó
Fogyasztói ár1.950 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab:

A politikai gondolkodó, történész és politikus François Guizot (1787–1874) a XIX. századi francia liberalizmus kiemelkedõ képviselõje, akinek politikai írásai elõször jelennek meg magyarul. Gondolkodásának középpontjában a politika modern felfogásának, a stabil kormányzás kritériumainak a definiálása, a szuverenitás értelmezés, a képviselet és választójog új típusú újragondolása és egy kormányzati elit kiépítése áll, amelynek kereteit és egyben korlátait a francia forradalom örökségéhez való viszony, valamint a restauráció és a júliusi monarchia létrejöttének körülményei határozzák meg.
E kérdések megoldása Guizot számára egyszerre jelentenek elméleti és gyakorlati kihívást. A saját korában népszerû gondolkodó újrafelfedezése annál is érdekesebb a mai magyar olvasó számára, mert eszméi jelentõs befolyást gyakoroltak a kor magyar politikai gondolkodására, többek között Eötvös József és Trefort Ágoston munkásságára.

A könyvet ajánljuk mindazoknak, akik érdeklõdnek a francia kultúra és politikai gondolkodás iránt, a szûkebb szakmának éppúgy, mint a nagyközönségnek.

 

Oldalszám: 174

Kiadási év: 2006

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.