Nincs termék a kosárban!

Lesley-Ann Jones: John Lennon élete, szerelmei és halála

Lesley-Ann Jones: John Lennon élete, szerelmei és halála

Cikkszám : S9789635442201
Kiadó:
Kossuth Kiadó
Fogyasztói ár4.500 Ft
Ár / kg:

1980. december 8-án este sokmilliónyi ember érezte úgy, hogy kifordult a sarkából a föld, hiszen New Yorkban hidegvérrel meggyilkolták a világ egyik legnagyobb rockzenészét.
A neves újságíró és életrajzi szerző, Lesley-Ann Jones, páratlan eredetiséggel tárja fel John Lennon személyiségét, életét, emberi és szerelmi kapcsolatait, halálát és örökkévaló zenei örökségének titkait. Az alapokig leásva, aprólékosan mutatja be a zenész szakmai és magánéletét, úgy a mélypontokat, mint életének nagy pillanatait. Rálátást nyerünk sokoldalú alkotói tevékenységére: Lennon ugyanis egyszerre volt zseniális zene- és dalszerző, énekes, gitáros, költő és képzőművész is. Azt is megtudjuk, hogy mi késztette a rocksztárt arra, hogy New Yorkba költözzön, és hogyan zajlott le az a végzetes téli éjszaka, amikor saját háza előtt lelőtték.
Eddig nem vizsgált források, még nem látott fotók és Lennon közeli ismerőseivel készített exkluzív interjúk révén a szerző a lehető legalaposabban mutatja be a valaha élt egyik legnagyobb zenészlegenda rövid, négy évtizedes életét. Olyan, Lennon életében kulcsszerepet játszó személyek szólalnak meg a könyvben, mint első felesége, Cynthia, egykori barátnője, May Pang, valamint Andy Peebles, az angol riporter, aki pár nappal a gyilkosság előtt hosszú interjút készített a sztárral.
Sok-sok könyv született eddig a Beatlesről és John Lennonról, de ilyen még sohasem.

 

Oldalszám: 492

Kiadási év: 2020

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.