Nincs termék a kosárban!

Jávorszky Béla Szilárd: Sebestyén Márta

Jávorszky Béla Szilárd: Sebestyén Márta

Cikkszám : S9789630991391
Kiadó:
Kossuth Kiadó
Fogyasztói ár3.600 Ft
Ár / kg:

Negyvenöt éve annak, hogy Sebő Ferenc felfedezte, harmincöt éve annak, hogy az egész ország megismerte, s a kilencvenes években, illetve az új évezred elején olyan, főként klasszikus zenei koncerthelyszíneken öregbítette - a Muzsikással - a magyar népzene jó hírét és presztízsét, mint a Queen Elisabeth Hall, a Royal Festival Hall vagy a Carnegie Hall. A magyar nagyközönség 1983-ban az István, a királyban csodálkozott rá Sebestyén Márta kivételes tehetségére. Illetve csak próbált rácsodálkozni, hisz a darabban és az abból készült filmben - rendezői döntésre - Réka szerepében csak hallhatta őt, látni nem láthatta. Az emberek pedig kíváncsiak lettek, hogy kié ez a kivételes fényű és intenzitású hang. Ahogy később a világ is felkapta a fejét rá, amikor megszólalt a Deep Forest lemezén vagy az Oscar-díjas Angol beteg című filmben.

Sebestyén Márta egykori társairól, a hazai hangszeres népzenei és táncházmozgalom két elindítójáról, Halmos Béláról és Sebő Ferencről 2016 júniusában, illetve 2017 februárjában - 70. születésnapjuk alkalmából - a szerzőtől már megjelent egy-egy életútkötet. Felépítésében és szellemiségében ezekhez igazodik ez a 128 oldalas, fotókkal gazdagon illusztrált monográfia, amely a világhírű népdalénekes, előadóművész pályáját mutatja be.

A CD mellékleten a Sebestyén Mártára nagy hatást gyakorló erdélyi népdalénékesek archív felvételeiből hallható válogatás.

 

Oldalszám: 128

Kiadási év: 2018

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.