Nincs termék a kosárban!

Déry Attila: Józsefváros VIII. kerület Budapest építészeti topográfia 4.

Déry Attila: Józsefváros VIII. kerület Budapest építészeti topográfia 4.

Cikkszám : S9789639535602
Kiadó:
Terc Kiadó
Fogyasztói ár14.900 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab:

A sorozat legújabb kötete a korábbiakhoz hasonlóan dolgozza fel a VIII. kerület épületeit, ismerteti azok építési és műszaki adatait. A kerület minden utcáján ábécé sorrendben végigmegy.

Topográfiánk név, jelenlegi és egykori címek, építési alapadatok - építés dátuma, építtető, építők ... - átépítések adatai, épület történetére és jelen állapotára vonatkozó megjegyzések részeiből áll, amelyet a források és irodalom ismertetése követ. Az irodalomban külön kiemeljük a évtizedeken át létező építészeti szakfolyóiratok - Bauzeitung für Ungam, Építő Ipar, Magyar Építőművészet, Vállalkozók Lapja - és a Műemlékvédelem közleményeit, valamint a fővárosról korábban építészettörténeti összefoglalót közlő Zakariás G. Sándor: Budapest (Magyarország Művészeti Emlékei 3., szerk. Genthon István, Bp. 1961) című kötet épület-ismertetéseit.
Közöljük a ma álló épületek helyén állott korábbi építmények adatait is - ha azokat tudjuk -, akkor, ha az építészettörténetileg érdekes lehet, illetve ha feltételezhető, hogy a jelenlegi épület korábbi ház falainak/maradványainak felhasználásával épült.
Közöljük az egyes épületek építésének története, vagy általában az építészettörténet szempontjából fontos meg nem valósult terveket is - a Megjegyzések rovatban.

 

Oldalszám: 492

Kiadási év: 2008

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.