Nincs termék a kosárban!

Georges Duby: Folytonos történelem

Georges Duby: Folytonos történelem

Cikkszám : S9639082678
Kiadó:
Napvilág Kiadó
Fogyasztói ár1.100 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab:

Georges Duby (1919-1996) önéletrajzi ihletésû mûvének eredeti címe (L'histoire continue) többféleképpen értelmezhetõ és visszaadható. A történelem, a történetírás folytonossága mellett értelmezhetõ úgy is, hogy folyamatos és folytatódik a történet, amelyet elmond, történészi mesterségének fél évszázados története.
Ebben a fél évszázadban a számára meghatározó jelentõségû humánföldrajz és más humán tudományok hatására nemcsak a történetszemlélet újult meg, hanem a történetírás eredményeinek átadása, társadalmi befogadása is. A középkorral foglalkozó Georges Duby könyvében belülrõl, mûvei és tevékenysége történetével, gazdagodó szemléletének új szempontjait érvényesítõ visszatekintõ elemzésével ad számot errõl a változásról.
A szakmáját, az embereket és az életet õszintén szeretõ alkotó írásaiból megismerjük mûveinek mûhelymunkája mellett neves történész pályatársainak, mestereknek és tanítványoknak és a kapcsolódó tudományágak több jeles képviselõjének szakmai portréját, a francia történetírás társadalmi közegét, a történészi munka alkotó örömét, mindezt a tudományos munkáira is jellemzõ tömörséggel, ám szépírói igényességgel.
A magyar kiadást tájékoztató bibliográfia és névmutató egészíti ki.


Oldalszám: 170

Kiadási év: 2000

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.