Nincs termék a kosárban!
Szőlők koszorúja vette körül Budapestet, a jobbparti városnak azóta sűrűn beépült hegyvonulatait éppen úgy, mint a pesti síkság határát. A mai főváros volt a központja a pezsgő gyártásának meg a fröccshöz oly nélkülözhetetlen szikvízének, s egyúttal a bor hazai és külföldi forgalmazásának is.
Régmúlt időket idéz fel ez a kötet, amely végigvezeti az olvasót a magyar folyami hajózás, illetve a budapesti hajógyártás hőskorán, fénykorán, illetve gyors hanyatlásán.
Gasztronómiai és kultúrális kalandozás sok recepttel, csodás városokban.
A forrásanyagokra, kórházépítészeti emlékekre támaszkodó könyv kis történelmi sétát tesz a főváros pesti és budai oldalán, s bemutatja a több mint kétezer esztendő gyógyító munkájának, járványok elleni küzdelmének és ...
A fotókkal, festményekkel, rajzokkal gazdagon illusztrált kötet először mutatja be a település történetét a korai időktől napjainkig, majd jeles költőink hangján és nem kevésbé kiváló prózaíróink vallomásaival...
Hol voltak és hova lettek mára a gőzmalmok, ha Budapest valaha a gőzmalmok városa volt? Miért lehetett világhírű a magyar liszt?