Nincs termék a kosárban!

Krähling Edit (szerk.):  Árnyékban éles fény vagy A Radnóti házaspár fényképei

Krähling Edit (szerk.): Árnyékban éles fény vagy A Radnóti házaspár fényképei

Cikkszám : S9786155609749
Kiadó:
Jaffa Kiadó
Fogyasztói ár6.590 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab:

Különleges kötetet tart a kezében az olvasó, a Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni közös életét bemutató fényképalbumot, melynek lapjain jelentős részben most először látható felvételekkel találkozhatunk.
A kötet fejezetei kronologikusan tárják elénk a Radnóti házaspár élettörténetének képeit: Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni gyerek- és diákkorától a megismerkedés idején át jutunk el kapcsolatuk kibontakozásáig. Eljegyzésük és házasságkötésük után a közös fotók száma is gyarapszik, az album legnagyobb része ezt az időszakot mutatja be: az együtt töltött tizenöt évet. Az ezt követő, egyre komorabb időkben, Radnóti Miklós munkaszolgálatai előtt és után már kevesebb felvétel készült — míg végül az abdai tömegsírból előkerült, megrongálódott fényképek, illetve a búcsúztatásán készült sorozat végérvényesen lezárja közös történetüket. A könyv utolsó oldalain a házaspár felmenőit, családtagjait megörökítő felvételeket találunk.
A fényképeken ráismerhetünk Radnótiék életének azon szereplőire is, akik Gyarmati Fanni Naplójában oly sokszor febukkannak, szemünk láttára elevenedik meg a napló egy-egy pillanata. Az Árnyékban éles fény vagy illusztrálja, teljesebbé teszi Gyarmati Fanni sorait.

Tartalom

KEZDETEK » Az első versek ideje
DIÁKKOR » A megismerkedés ideje
REICHENBERG » A távoliét ideje
EGYETEMRE KÉSZÜLVE » Az útkeresés ideje
EGYETEM » Az elmélyülés ideje
HÁZASSÁG » A kiteljesedés ideje
UTOLSÓ ÉVEK » A bizonytalanság ideje
VÉG » A bizonyosság ideje
TEMETÉS » A búcsúzás ideje
RADNÓTI MIKLÓS CSALÁDJA
GYARMATI FANNI CSALÁDJA
JEGYZETEK
UTÓSZÓ
NÉVMUTATÓ
A FÉNYKÉPEK KÉSZÍTŐI

 

Oldalszám: 375

Kiadási év: 2016

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.