Nincs termék a kosárban!

Népcsoportok konyhája Bonyhád ízei

Népcsoportok konyhája Bonyhád ízei

Cikkszám : 9786150062204
Kiadó:
Völgységi Tájkutató Alapítvány
Fogyasztói ár3.200 Ft
Ár / kg:

Ez a könyv olyan, mint Bonyhád, sokszínű, érdekes, megférnek benne egymás mellett a felvidéki, székely, német és cigány ételek egyaránt. Biztosak vagyunk abban, hogy – ahogyan mi is –, mindenki talál az ételek között olyat, amely felidéz benne rég elfeledett ízeket, szülei vagy nagyszülei főztjét; vagy ha egy számára ismeretlen étellel találkozik, akkor érdeklődéssel főzi meg, mert az talán a szomszédjában elevenít fel hasonló nosztalgikus emlékeket.

Tartalom

Kedves Olvasó!
A BONYHÁD KÖRNYÉKI CIGÁNYOK
A Bonyhád környéki cigányok
Cigány étkezési szokások
Gulyásleves
Paprikás krumpli tányéros nokedlival
Lecsó gánicával
Krumplis gánica
Nyújtott rétes
Tyúkhúsleves
Kakaspörkölt
Káposzta bokolyival
Bokolyi (cigány kenyér)
Kalács
BONYHÁDI NÉMETEK
Magyarországi németek
A „sváb" konyha
Borleves - Weinsuppe
Szauresz - Saures
Savanyú (buggyantott) tojás - Zwiwelprie mit Eier
Hájas leveles sütemény - Schmelzr krepl
Marhahúsleves - Rindsuppe
Tejfölös marhaszelet - Rahmschnitzel
Krumplis nudli - Schupfnudeln (Buwespätzle)
Töltött zsömle - Gefüllte Semmeln
BUKOVINAI SZÉKELYEK
Bukovinai székelyek
Étkezési szokások
Salátaleves
Hagymás, túrós málé
Tejfölös csirke máléval
Diós csiga lábasban, gőzben „sütve"
Cibreleves hagymával
Galuska (töltött káposzta)
Fokhagymás zöldbab
Húsvéti túrós kalács lábosban
FELVIDÉKIEK
A felvidékiek
Étkezési szokások
Savanyú bableves lapítottál
Lapított
Knédli (gőzgombóc)
Krumplikása
Libánci (tarkedli, dolka)
Gombócleves (Gulka)
Lúdaskása
Kőtís, kőtés
Mákos pogácsa

 

Oldalszám: 91

Kiadási év: 2019

Ajánljuk még:

Please publish modules in offcanvas position.