3 000 Ft4 700 Ft4 900 Ft5 900 Ft7 500 Ft15 000 Ft

Kereső

Kategóriák

VirtueMart
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Jelentés: Az Ön böngészője nem engedélyezi a cookie fájlok használatát. A vásárláshoz mindenképpen szükség van erre a funkcióra. Módosítsa a böngésző beállításait!


Shvoy Lajos székesfehérvári püspök amerikai útja, 1937 - Válogatott források DVD-ROM
Teljes méretű kép megtekintése


Shvoy Lajos székesfehérvári püspök amerikai útja, 1937 - Válogatott források DVD-ROM

( Székesfehérvári Püspöki és Székeskáptalani Levéltár )
Egységár (darab): 3 500 FtShvoy Lajos székesfehérvári megyéspüspök 1937-ben Szabó János svábhegyi plébános és gróf Wenckheim Frigyes jáki apát társaságában az Amerikai Egyesült Államokba utazott, hogy a magyar katolikus püspöki kar megbízásából meghívja az amerikai katolikusokat a következő évben Budapesten megrendezésre kerülő XXXIV. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A püspök útjának célja volt az is, hogy meglátogassa az Amerikában élő mintegy 500000 magyar katolikus hívő közösségeit és megismerje azok helyzetét, problémáit. A külföldi magyarok lelkigondozását magára vállaló Szent László Társulat egyházi elnökeként kereste a kapcsolatot az amerikai hierarchia tagjaival a magyar hívek helyzetének javítása érdekében.

Kiadványunk ennek az útnak válogatott forrásait adja közre. Köztük elsőként azt a filmet, amelyet a püspök útitársa, Szabó János készített. A film első része a püspök missziós útját követi, a második része a korabeli amerikai mindennapi életbe nyújt bepillantást.

 

Kiadási év: 2013Kérdés felvetése a termékrőltöbb kategória


Jogtudomány, Közgazdaság

Pedagógia, Pszichológia

Szociológia, Kisebbségkutatás

Nyelvészet

Néprajz

Filozófia-Vallás

Politológia

Kommunikáció

Copyright 2019. All Right Reserved | ÁSZF | Adatvédelmi szabályzat