2 900 Ft14 900 Ft6 900 Ft4 200 Ft5 900 Ft7 500 Ft

Kereső

Kategóriák

VirtueMart
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Jelentés: Az Ön böngészője nem engedélyezi a cookie fájlok használatát. A vásárláshoz mindenképpen szükség van erre a funkcióra. Módosítsa a böngésző beállításait!


Virágvölgyi Márta: Kapus vidéki népzene - Viski Rudolf gyalui prímás dallamai   CD
Teljes méretű kép megtekintése


Virágvölgyi Márta: Kapus vidéki népzene - Viski Rudolf gyalui prímás dallamai + CD

( Hagyományok Háza )
Egységár (darab): 5 100 FtA Hangszeres Népzenei Példatár legújabb kötete egy kevéssé ismert prímás repertoárját és játékát mutatja be. A táncházakban a kalotaszegi zenét elsősorban a Nádas mente, a cifra Kalotaszeg zenészeinek játéka jelenti. A régiesebb hangzást megőrző Kapus vidéki bandák játéka kevésbé népszerű, holott ez is kalotaszegi muzsika, mégpedig a régebbi idők lenyomata, kisbőgővel, háromhúros kontrával, dúros harmonizálással.
Jelen kötettel az 1912-es születésű Viski Rudolf játéka válik könnyen elérhetővé, megtanulhatóvá, Virágvölgyi Márta pontos lejegyzéseivel, valamint a CD-mellékleten meghallgatható dallamválogatással. A kötetben olvashatunk a prímás életéről és játéktechnikájáról, a dallamok kíséretmódjáról, emellett a kötetben közölt dallamok szövegei és a gyűjtési adatok is megtalálhatók. Tartalmazza továbbá a gyalui prímás több olyan hajnali nóta- és szaporajátékát, amely más prímástól nem lett rögzítve.

 

Oldalszám: 167

Kiadási év: 2017Kérdés felvetése a termékrőlCopyright 2019. All Right Reserved | ÁSZF | Adatvédelmi szabályzat