3 000 Ft2 200 Ft3 400 Ft5 500 Ft2 500 Ft2 700 Ft

Kereső

Kategóriák

VirtueMart
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Új kiadványok a Martin Opitz Kiadótól

 

Nagy örömmel mutatjuk be a Martin Opitz Kiadó közelmúltban megjelent két új kötetét.

 

Kálnoky-Gyöngyössy Márton: A kincstalálástól az ásatásig - A régészeti feltárási jog története és hatályos szabályozása Magyarországon

Kálnoky-Gyöngyössy Márton az Emberi Erőforrások Minisztériuma által numizmatika, régészet, történeti muzeológia szakágakban bejegyzett kulturális szakértőként, valamint a Miniszterelnökség által régészet szakterületen nyilvántartott örökségvédelmi szakértőként is működik. Munkájában - jelentős részben saját jogalkotási tapasztalataira is építve - a régészeti feltárási jog hazai történetét és hatályos szabályozását mutatja be, a kincstalálástól a régészeti feltárások jogáig.

 

Kovács S. Tibor: Maces, War-hammers and Topors from Hungarian Collections

Az angol nyelvű kiadvány bemutatja a Magyarország területéről származó buzogányokat, harci kalapácsokat, szekercéket és toporokat (baltapuska) a 10. századtól egészen 1952-ig. A katalógusba kerülő fegyverek többsége a Magyar Nemzeti Múzeumban található, de magángyűjtemények kiemelkedő darabjai is helyet kaptak a könyvben, csakúgy mint több erdélyi fejedelem, Ferenc József és más ismert történelmi személyek díszes fegyverei. A 101 fegyver több, mint felét most ismerheti meg először a nagyközönség.

 

Copyright 2019. All Right Reserved | ÁSZF | Adatvédelmi szabályzat